Ez történt ma – március 26.

Íme a pénteki nap legfontosabb hírei!

Egy fiatal vásárhelyi vállalkozó is beszállt a kávéüzletbe. Bereczki Károly néhány hónappal ezelőtt elkészítette Vásárhely kávéját, amit ugyan Kaposváron pörkölnek, de minden más munkafolyamat helyben zajlik. Tervei közé tartozik egy kávézó megnyitása és terjeszkedni szeretne a környező településeken is.

Később kezdődhet a kijárási korlátozás, a boltokban 10 négyzetméterenként 1 ember lehet – nyilatkozta ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

Beolthatják a várandós kismamákat is – ezt is a miniszterelnök közölte a rádióban.

Működik a vakcina regisztrációs oldal. Tegnapi írásunkban beszámoltunk arról, hogy megcsinálták azt a honlapot, ami megmutatja, hogy működik-e a regisztrációnk. Most már működik a honlap.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete egy nemes és nagyon fontos versenyben vesz részt. Aki csak tud, segítsen nekik, egy kattintással, ami egy szavazat.

Elkészült Tóth Sándor AVIA-jának felújítása. Bár a járványügyi szabályok miatt a múzeumok országszerte zárva vannak, az Emlékpont kapuját, ami az udvarra vezet, nem húzzák be, így megtekinthető a jármű. A teherautó péntek délután került a helyére.

Szemétszedést szervez a város, a Volli Önkéntes Program jóvoltából. A járványhelyzetre való tekintettel minden önkéntest megkérnek, hogy a 0630 817 15 37-es számon jelezze a Volli Önkéntes Program munkatársának, Tülkös Ildikónak részvételi szándékát.

A Tiszta Vásárhelyért csoport március 27-én az Eszperantó utcában nagy parkosítást végez reggel 9 órától. A terveik szerint 70-80 fát szeretnének elültetni.

Hétfőtől nem lehet az első ajtón felszállni a Volán járataira. A minisztériumi döntéssel április 7-ig érvényesek lesznek a márciusi bérletek a vonatokon is.

Az Interpol is nyomoz a csomagküldős SMS-csalások miatt. Több ezer, de akár több százezer érintettje is lehet az új, csomagküldős SMS-csalásnak Magyarországon, de a kárt szenvedők száma valószínűleg elenyésző.

Öt pontra távolodott a biztos bennmaradást jelentő 14. helytől a HFC labdarúgó csapata, miután alulmaradt a rivális Vác otthonában.

3. helyet szerzett a CXXIII. Felnőtt Országos Úszó Bajnokságon a Hód Úszó SE 4×100-as női gyorsváltója, valamint egyéniben, 100 méteres női gyorsúszásban Ugrai Panna, a csapat versenyzője. 

hírösszefoglaló