Ez történt ma – március 17.

Íme a nap legfontosabb hírei egy helyen!

Ülésezett az Operatív Stáb. A rendőrség adatai szerint 272 vásárhelyi lakos van hatósági karanténban. A rendőrség a múlt héten 4 figyelmeztetést, 19 helyszíni bírságot és 2 feljelentést rótt ki, jórészt a maszkhasználat és a kijárási tilalom megszegése miatt.

Csökkenő a fertőzöttek, növekvő az elhunytak száma – ez a jellemzője az elmúlt 24 óra hivatalos adatainak a hivatalos tájékoztató oldal szerint. Az elhunytak száma megközelíti a 200-at.

A rendőrök 554 ember ellen intézkedtek kedden a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Meghalt szerdán az a nő, akit szombaton egy fővárosi kórház Covid-osztályán sebészeti ollóval szurkált meg egy kínai férfi – erősített meg sajtóértesüléseket az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.

Április 15-én és 16-án zajlik majd az általános iskolai beiratkozás a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ intézményeiben – közölte az állami fenntartó. Az iskolákat mindkét napon – csütörtökön és pénteken is – 8-tól 19 óráig lehet felkeresni a szülőknek.

Kilencvenedik születésnapját ünnepli Lugosi József. 1931. március 16-án született Hódmezővásárhelyen. Dolgos, munkás családból származik, szülei Lugosi Imre és Hegyi Erzsébet ötödik gyermekekként látta meg a napvilágot.

Vásárhelyi ismerőseit csapta be egy szeghalmi férfi. 2018 nyarától egy éven keresztül több sértettől vett át előleget ház körüli munkák elvégzésére, amelyeket végül sosem készített el.

Csak a készpénzt és az öblítőt tartotta meg az idős nőt kirabló férfi, a többi rabolt holmit elégette.

Vélemény: Eltelt egy év, a helyzet rosszabb, a gyógyítás küzdelmesebb, mint valaha, és sehol a taps.

Rendkívüli juttatást kérnek a mentők Orbán Viktortól. A mentődolgozók szövetségének elnöke, Kusper Zsolt írt ezzel kapcsolatban levelet Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak.

Ezek a családi események történtek Hódmezővásárhelyen és környékén.

Március 26-ig lehet még jelentkezni az SZTE Online Karriernapokra, amely a dél-alföldi régió legnagyobb álláskeresési rendezvénye – hívja fel a cégek figyelmét a Szegedi Tudományegyetem. A rendezvény az SZTE CooSpace felületén valósul meg 2021. április 13-14. között.

hírösszefoglaló