Ez történt ma – május 8.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 504 főre emelkedett. 3633 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 420-an vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. A beoltottak száma 4 261 822 fő, közülük 2 452 603 fő már a második oltását is megkapta.

Péntek éjfélig 60 ezer fiatal regisztrált az oltásra. Az oltás beadásához szükség van egy szülői beleegyező nyilatkozatra is, e dokumentum nélkül nem fogják megkapni az oltást. A 16-18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak.

570 millió forint támogatást nyert erdősítésre a hódmezővásárhelyi székhelyű Országos Dohányboltellátó Kft-vel azonos címre bejegyzett Madosz Szövetkezet a Vidékfejlesztési Programból. A nyertesnek októberben ítélték meg az állami forrást, amihez nem kell önerőt biztosítania, azonban csak idén márciusban jegyezték be erdészeti tevékenységét. A pénzből nagyságrendileg több mint 500 hektár erdő telepíthető a város határában.

Kisebb-nagyobb mértékben emelkedtek a belépőjegy- és bérletárak a Csongád-Csanád megyei fürdőkben a veszélyhelyzet ideje alatt. A vásárhelyinél olcsóbban csak a csongrádi és az algyői strandon lehet fürdőzni.

Sövényültetésre készültek, az még nem valósulhatott meg ezen a hétvégén, de a mártélyi kerékpárutat visszafoglalták dr. Berényi Károly és társai.

Bravúrgyőzelmet aratott Békés megyei riválisa otthonában a HLKC női kézilabda csapata. A vásárhelyi pólósok az első félidőben megszorongatták a bajnokságban második helyen álló Szombathelyt, ám a találkozó második felét már nem bírták erővel. Közel 130 gyermek tőrvívó vesz részt hétvégén Hódmezővásárhelyen az országos bajnokságon, ma az egyéni versenyt rendezték.