Ez történt ma – május 22.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Eredetileg májusra várták a vietnámi vendégmunkások első csoportját a Villeroy & Boch vásárhelyi gyárába, de a nyáron érkezhetnek. Az üzemben dolgozók közel 7 százaléka külföldi. Az országos átlagtól elmarad a munkavállalók átoltottsága.

647 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 801 672 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 475 főre emelkedett.

Havonta 200 előfizetőt, vásárlót veszít Csongrád-Csanád megye egyetlen napilapja, a Délmagyarország. A legfrissebb terjesztési adatok szerint a kormánypárti médiaholding megyei lapjainak és bulvárlapjainak értékesített példányszáma folyamatosan csökken.

Az 50 méteres férfi mellúszás elődöntőinek legfiatalabb sportolójaként zárt a 15. helyen a budapesti Európa-bajnokságon Gál Olivér, a Hód Úszó SE versenyzője.

Június elején kezdődne a tiszai strandszezon Mindszenten, ám a vízügyi előrejelzések szerint addigra elsőfokú árvízvédelmi készültség is életbe léphet, annyira emelkedik a vízszint a folyón.

Parádés végjátékkal tudta le az NB II-es kézilabda bajnokság utolsó mérkőzésének utolsó játékrészét a vásárhelyi női csapat.