Ez történt ma – május 16.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Tanúkat hallgattak ki a vásárhelyi Fidesz-KDNP feljelentése alapján indult nyomozásban a helyi közösségi közlekedés feladatellátására kiírt buszpályázattal kapcsolatban. A kormánypárti szervezet által megjelölt négy bűncselekmény gyanúja közül csak egy miatt vizsgálódik a rendőrség.

2270 koronavírusos fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 261-en vannak lélegeztetőgépen. Elhunyt 61 beteg. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 23-mal nőtt, így 33 274-re emelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlesztéssé nyilvánította a kormány határozatában a Kunszentmártont Hódmezővásárhellyel összekötő 45-ös főút, a Kiskunfélegyháza és Szentes közötti 451-es, valamint a Szentes és Orosháza között fekvő 4405, valamint 4406-os jelzésű közút megújítását.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége kezdeményezi, hogy az elmélyülő hazai lakhatási válság felszámolása érdekében, a kormány mielőbb indítson be egy nemzeti bérlakásépítési programot az önkormányzatok bevonásával. A szervezet szerint a bérlakásállomány tervezett kiárusítása nem egyszerűen „marhaság” (ahogy egy kormánypárti polgármester fogalmazott), hanem felelőtlen és bűnös lépés.

Büszke lehet a HVSC: egyetlen pontocska közelségbe került a bajnoki hatodik hely megszerzése az OB I/B-s vízilabda bajnokságban, miután szombaton az utolsó pillanatokban döntetlenre mentette az esélyesebb fővárosi gárda elleni mérkőzést.

Kiküzdötte a győzelmet a HLKC NB II-es női kézilabda csapata az idény utolsó hazai mérkőzésén, s ezzel bebiztosította második helyét a tabellán.

46 egyesület közül a NICS-HSÚVC csapata végzett az élen az összesített pontversenyben a hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezett VIII. Gyarmati Kupa úszóversenyen. A Hód Úszó SE az ötödik helyen zárt.

Kivégezte az NB III-as bennmaradásért küzdő HFC labdarúgó csapatát a hétlövetű Monor.