Ez történt ma – május 1.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 161 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 701 főre emelkedett. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 76-tal nőtt, így 32 660-ra emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 023 137 fő, közülük 1 948 728  fő már a második oltását is megkapta. Magyarországnak sikerült megállapodni Szlovéniával és Bahreinnel arról, hogy kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolásait, függetlenül attól, hogy kit milyen vakcinával oltottak be.

Az éjszakai horgászat lehetősége május elsejétől csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgászok számára nyílik meg, viszont horgászengedéllyel és felszereléssel jönni-menni lehet az éjszaka közepén.

A jelenleginél néggyel kevesebb parkoló, de 12-vel több fa és 210 négyzetméteren aszfalt helyett zöldfelület lenne a megújított Szent Antal utcán. A megyei kormányhivatalnál megkezdődött az engedélyezési eljárás. 

Havi és éves összehasonlításban is áprilisban Hódmezővásárhelyen csökkent a legnagyobb arányban a regisztrált munkanélküliek száma megyében.

Átvágnák a gátat, és a régi szivattyútelepet is lebontanák, hogy helyére korszerű vízátemelőt építsenek a Körtvélyesi-holtágnál. A Tisza töltésén 3,5 kilométer hosszan üzemi út létesülne.

BL-győztes edző köszöntötte, Európa-bajnok játékos figyelte Fürdök Virágot a magyar serdülő kézilabda válogatott négynapos balatonboglári edzőtáborában. A HLKC 15 éves tehetsége szeretne ismét meghívást kapni korosztálya legjobbjai közé.

A rájátszásbeli párharc második, ezúttal hazai mérkőzését is elveszítette a Vásárhelyi Kosársuli a Bonyhád csapata ellen az NB I/B-s kosárlabda bajnokság végjátékában. A folytatásban a 7. helyért játszik Tóth Tamás együttese.