Ez történt ma – június 28.

Íme a hét első napjának legfontosabb hírei!

Ítéletet hozott a Szegedi Törvényszék, jogilag kettő, bár szorosan összetartozó sajtóperben. Az ítélet szerint mind a két alperesnek saját internetes felületeiken helyreigazító közleményt kell közzétenniük. A helyreigazító közleményt valószínűsíthetően a két oldal fúziójaként létrejött promenad24.hu oldalon kell lehozniuk, amennyiben az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedik. 

86-an dolgoznak jelenleg Hódmezővásárhelyen közmunkaprogramban. Az előző évek számaihoz képest ez az állomány jelentősen kisebb, hiszen volt, amikor 800 közmunkás is tevékenykedett a városban.

Nagyon várja már új menyasszonyát Ruganyos Rezső, a vásárhelyi kenguru. Jelenleg egyedül él, mert korábban elveszítette a párját és a kicsinyeit is, de gazdája azt tervezi, hogy új menyasszonyt hoznak majd neki.

Egy európai uniós pályázat segítségével a Dobó-Bibó-Janáky utcákon lakó gyermekek számára nyári tábor lesz július 4-től, Doboz-Szanazugba viszik őket.

Patkányok: Vásárhelyen 5 bejelentés jön 10 ezer lakótól. Nincs olyan pontja az országnak, ahol ne észlelnének patkányokat, de az egyes megyék, nagyvárosok között hatalmasak a különbségek – derült ki a most először elkészült országos patkánytérkép adataiból. 

Tizenegy csöppség született Hódmezővásárhelyen. Ezek a családi események történtek a múlt héten.

Csütörtökön áramszünet lesz több utcában Hódmezővásárhelyen.

Szűcs Ildikó, civil jelöltet, szentesi önkormányzati képviselőt támogatja az LMP a szentesi-csongrádi körzetben az ellenzéki előválasztáson. Fehér Attila visszalépett a jelöltségtől, hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

20,5 milliárd forintba kerül a jövő évi népszámlálás.

Az ország közel fele egyáltalán nem olvas híreket az interneten – derült ki a Republikon Intézet elemzéséből.

Július 1-én, csütörtökön, a Köztisztviselők Napja alkalmából a Polgármesteri Hivatalban déli 12 óráig lesz ügyfélfogadás.

Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból.

hírösszefoglaló