Ez történt ma – június 27.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Miért nem elég 120 milliárd a tram-trainre, hogy valóban egy környezetbarát beruházás valósulhasson meg – kérdezte a Párbeszéd országgyűlési képviselője az innovációért és technológiáért felelős minisztertől. A tárca államtitkára – aki szerint a honatya valótlanságot állít – még azt a sokszor citált 80 milliárdos összeget is letagadta, amit a minap erősített meg Lázár János.

26 férőhelyes lesz a Teleki utcai bölcsőde Vásárhelyen, amelynek felújítására a napokban ismét kiírták a közbeszerzést. Július 12-ig tehetnek ajánlatot az építőipari vállalkozások.

Az orosz vakcina, a Szputnyik V nem ment át a uniós hatóság szűrőjén, a kínai Sinopharm hatékonyságával kapcsolatban pedig egyre több a kétség, de egyelőre nem lehet harmadszor oltani.

Csongrád-Csanád megye 100 legnagyobb vállalata közé sorolt Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft. 826 millió forint nyereséget könyvelt el tavaly, és az idei év első fele is kedvezően alakult a vásárhelyi társaság számára.

A MÁV-csoport keresi a jegyellenőröket a tram-trainre. Augusztustól – mikor a képzés kezdődik – már fizetnének. Egy 2019-es kikért közadat szerint nem is keveset.