Ez történt ma – június 17.

Íme a csütörtök legfontosabb hírei!

Tucatnyi magyar város is követné a vásárhelyi példát: hálapontokat szeretnének, ahol néhány pillanatra megállva a jó dolgokra összpontosíthat az ember.

Korábban már 1, a mai napon 2 lakást adtak ki a közül a 33 Csengettyű közi lakás közül, amelyik a Minőségi Otthoncsere Program keretében került az önkormányzat tulajdonába, de a program áll, a lakásokat viszont a Modern Városok Programban még 2017-ben vállalt kötelezettség alapján nem lehet kiadni. Most a veszélyhelyzet teremt rá alkalmat.

Idén is lesz nyári konyha programsorozat Vásárhelyen.

Temesváron óvodát, Lugoson bölcsődét adott át Grezsa István. A két intézmény megépítésére a magyar állam adott támogatást.

Élete első komoly megmérettetésére készül Miklós Fanni. Ő és salgótarjáni Dűvő zenekar vezetője, Hrúz Dénes közösen szerepelnek egy országos megmérettetésen, amely a Népi örökségünk mesterei és tanítványai címet viseli.

Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel… mottóval rendezik meg országszerte június 26-án a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez a hódmezővásárhelyi muzeális intézmények is csatlakoztak. 

A 2021. január elsején életbe lépett törvénymódosítás szerint hálapénzt adni és elfogadni egyformán bűncselekmény. A Magyar Orvosi Kamara a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) segítségével összeszedte a tudnivalókat ennek kapcsán.

A Medián szerint Jakab Péter vezet a miniszterelnök-jelöltek sorában, bár jelentősen felzárkózott Karácsony Gergely.

December 18-ig hosszabbította meg a kormány a járványügyi készültséget, amely pénteken járt volna le.

Csak a szerencsén múlott, hogy nem esett senkinek baja tegnap Szegváron, mikor a nagyközség központjában álló korábbi kocsma utcafronti fala bedőlt.

Teherautó, mikrobusz és személyautó ütközött szerdán délután Maroslelén.

Wladár Sándor is megköszönte Bán Sándor munkáját. – Vitathatatlanul részese vagy Risztov Éva londoni olimpiai aranyérmének – írta levelében a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Fesztivál hangulatban nyitja a 2021-es nyári szezont a Hódmezővásárhelyi Futball Club. Nagyszabású családi és sportnapjukon a labdajátékok mellett főzőverseny, koncertek és kulturális programok is helyet kapnak. 

hírösszefoglaló