Ez történt ma – június 1.

Íme június első napjának legfontosabb hírei!

“Ha teleszülni nem tudjuk, lakjuk be, érezzük otthon magunkat (a Kárpát-medencében)” – jegyezte meg Grezsa István, egy óvoda átadásán. Ez a mondat Gyímesközéplokon hangzott el, egy magyar állami pénzből elkészült óvodánál.

Egy tegnap megjelent kormánydöntés alapján 599 millió és 35,5 további millió forint többletforrást biztosít a kormány a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnak a kórházfejlesztési pályázat befejezéséhez. Egy szintén tegnap megjelent kormányrendelet szerint a beruházással kapcsolatos kórházfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos egyes közigazgatási ügyek is nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűek lettek. 

Információs táblákat kapnak a védett épületek. A kezdeményezéssel a hódmezővásárhelyi építészeti értékek megőrzését és azok megismertetését tűzte ki célul a város vezetése.

Ha felhagynánk az értelmetlen fűnyírással, azzal az ember és a természet is jól járna. Nagy-Britannia területének 1,2 százalékát, egy nagyjából Nógrád megyének megfelelő területet tesznek ki az út menti területek, amiket az Exeteri Egyetem kutatóinak új tanulmánya szerint sokkal jobban is fel lehetne használni a biodiverzitás elősegítése érdekében.

Lázár János felügyelete alatt 7 milliárdból újul meg a geszti Tisza-kastély.

Tram-train: felüljárót szeretne a Sándorfalvi úti átjáróhoz a megyei LMP. Fehér Attila, a párt Csongrád-Csanád megyei elnöke azt kéri, különítsenek el 3 milliárd forintot a jövő évi költségvetésben azért, hogy felüljáró épüljön a vasúti átjáróhoz.

Magyarország nem vesz részt az Európai Ügyészség létrehozásában, mert ez ,,szuverenitási kérdés” – derül ki Varga Judit igazságügyi miniszter közléséből.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint hétfőn egy idős hölgynek segítettek a hódmezővásárhelyi tűzoltók abban, hogy megfelelő ellátást tudjon a kiérkező mentőktől kapni.

Balesetet szenvedett egy tréleren két személyautót vontató autó az M43-as autópálya 34-es kilométerénél, Makó térségében.

Eltűnt egy 17 éves mindszenti lány. A hódmezővásárhelyi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik Karácsony Mercédesz megtalálásában.

Eldőlt: Kecskés Ákos bekerült a végleges Eb-keretbe.

Két vásárhelyi sportoló diák kapott miniszteri oklevelet. Egy úszó és egy vívó részesült “Magyarország jó tanulója – jó sportolója” részesült elismerésben a minap.

Egy ekkora és ilyen városnak minimum a harmadosztályban a helye – írták a vásárhelyi Blue Front szurkolói csoport közösségi oldalán a vasárnapi, mindent eldöntő NB III-as labdarúgó záróforduló előtt. Végül győzött a HFC, de visszaesett a megyei első osztályba.

Új székházba költözött a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület.

Az U11-esek és az U12-esek számára is véget ért a 2020/21-es idény, így május 27-én, csütörtökön délután stílusosan egy kosársulis örömjamboreet rendeztünk számukra a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség segítségével – közölte a Vásárhelyi Kosársuli.

hírösszefoglaló