Ez történt ma – július 17.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Megkezdték a betanulást a vietnámiak a Villeroy vásárhelyi üzemében, a következő csoport augusztusban érkezik. Ha mind a 40 távol-keleti dolgozó munkába áll, több mint kétszer annyi külföldi munkavállalója lesz a vállalatnak, mint 25 év alatti, akiknek jövőre adómentességet ígért a kormány. 

Lázár János szerint annyi biztos, hogy a tram-train jegy és bérlet árának olcsóbbnak kell lenni, mint a Volán-járatokon. Utánajártunk, mennyibe kerülhet majd egy utazás Hódmezővásárhely és Szeged között.

Miközben zajlik a kórházbővítés Vásárhelyen, hogy egyebek mellett új gyermekgyógyászati osztályt alakítsanak ki az intézményben, a kormány ezen a szakterületen országszerte átszervezné a fekvőbeteg-ellátást. A cél, hogy a magyar gyermekgyógyászati fekvőbeteg-szakellátások többségében III. progresszivitási szintű térségi gyermekegészségügyi központok köré szerveződjenek. A dél-alföldi régióban ez a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikája lenne.

A Makói és a Maroslelei út közötti területen tervezett útfejlesztésre kiírták a közbeszerzést. A beruházás az ipari park infrastrukturális fejlesztésének részeként valósulna meg.

A HFC sportigazgatója támogatókat és játékosokat is keres a vásárhelyi labdarúgó egyesületnek. Egy klasszikus centert mindenképpen igazolni fog még a klub az NB III-as gárdába, és más posztokra is szerződtetnének labdarúgót. Szűcs Róbert szerint biztos a bennmaradás. A Cegléd ellen, idegenben kezdi a bajnokságot augusztus elsején az együttes.