Ez történt ma – február 7.

Mutatjuk mai nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 090 főre emelkedett. 3578 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 291-en vannak lélegeztetőgépen. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 46-tal nőtt, így 17 084-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma.

A KSH felmérése szerint a 2021. január 25-vel kezdődő héten már a megkérdezettek 40 százaléka beoltatná magát koronavírus elleni vakcinával.

Az orosz oltóanyag megkapta az engedélyt az NNK-tól, így megkezdődhet a Szputnyi V oltás használata is Magyarországon.

Tavaly úgy növelte 27 százalékkal forgalmát a Hódmezővásárhelyen székelő Bodrogi Bau Kft., hogy a bevételek túlnyomó része nem helyben realizálódott. A cég 2020-ban 11,67 milliárd forint bevételt produkált.

Mindszent és Szentes, illetve Földeák és Makó között is épül kerékpárút – az összesen hét szakaszból álló, 39 kilométernyi fejlesztés tervezési munkálataira nemrégiben írt ki közbeszerzést a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Vásárhely és Makó között, és tovább egészen a Maros-partig biztonságos aszfaltcsíkon közlekedhetnek majd a biciklisek.

Csütörtökön 70 km/h-s szél, havazás várható, péntektől a tél leghidegebb időszaka kezdődik Vásárhely környékén is, tartós nappali fagyokkal.

A vásárhelyi kézilabdás hölgyek félidőben még csak hárommal vezettek, a végére viszont megsokszorozták ezt a különbséget a Mezőtúr elleni tavaszi bajnoki nyitányon.

Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság két meglepetés csapata találkozott tegnap Hódmezővásárhelyen, és bár a vendég Pápa öt ponttal is vezetett a végjátékban, végül a Kosársuli nyerte az egylabdás mérkőzést.