Ez történt ma – február 27.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Megint egyre jobban tombol a járvány: 4948 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, Csongrád-Csanád megyében 190-nel nőtt a fertőzöttek száma.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője egy nyilatkozatában belengette: az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Szerinte ez indokolt lenne, és az iskolák bezárása is.

Külön díjazást – 80 ezer forintot – kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek.

A Volán tegnap este közleményben jelentette be, hétfőtől továbbra is változatlan menetrend szerint indítja helyi autóbuszjáratait Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter polgármester szerint megtehetik, de ezért a város nem fog fizetni.

Vasárnap az Iváncsa vendégeként kezdi a tavaszi szezont a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapata, de nem túl jók az előjelek, mert a gárda javát leterítette a vírus.

Az HVSC OB I/B-s férfi vízilabda csapata nyerni tudott Fehérváron, az edzőváltás után megfiatalodott vásárhelyi női kézilabda csapat viszont 22 gólos vereséget szenvedett az éllovas Algyőtől az NB II-es bajnokság mai mérkőzésén.