Ez történt ma – február 22.

Mutatjuk a hét első napjának legfontosabb híreit!

Csökkent a 24 óra alatt koronavírusban elhunytak száma itthon.

A harmadik hullámot még nem érzékeljük Hódmezővásárhelyen. A vásárhelyi adatok egyelőre nem indokolják a szigorításokat – derült ki a városi Operatív Stáb hétfői ülésén.

A kormánypárti kétharmad megszavazta a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, felhatalmazva ezzel a kormányt a veszélyhelyzetben alkotott rendeletei hatályának meghosszabbítására.

A miniszterelnök hétfői videójában bemutatta, hogy a nemzeti konzultációban milyen válaszokat adott meg. Orbán támogatja, akik védettek, azok kapjanak felmentést egyes korlátozások alól.

A megyei környezetvédelmi hatóságnál van az ATEV ügye. Az alapvető jogok biztosa továbbküldte a problémát a területi környezetvédelmi hatósághoz – közölte Márki-Zay Péter hétfőn reggel.

Megtette első önálló útját a tram-train villamosa. Ideiglenes otthonából, Szentesről a szolnoki járműjavítóba ment mérlegelésre.

Szabó Bálint megviselt állapotban állt a kamerák és mikrofonok elé. A nyomozás és családja érdekeire hivatkozva nem akart részleteket elárulni az eltűnésével kapcsolatban.

Mucsi Tamás szerint problémás Márki-Zay Péter pártonkívülisége – erről ír a makói DK képviselő a párt Csongrád-Csanád megye 4. számú választókerületének vezetője közösségi oldalán.

Békeidőben is szükség lehet a katonákra – igaz nem úgy, mint most.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint tavaly december elején ittas állapotban ijesztett rá egy idős nőre az egyik megyebeli kisvárosban.

hírösszefoglaló