Ez történt ma – február 17.

Íme a szerda legfontosabb hírei!

A Székkutast Derekegyházával összekötő 4405. jelű út felújítása, valamint a Szentes és Kiskunfélegyháza közötti, 451. számú főút fejlesztésének előkészítése hamarosan megkezdődhet. A Vásárhelyről északi irányba tartó 45-ös főút úgy marad.

Iparűzési adó: További lehetőségek is vannak a vásárhelyi közösségek támogatására.

Ma Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter meghívta azt a 23 polgármestert, akik 25 ezer fő feletti települést vezetnek, de nem fővárosi kerület és nem megyei jogú város. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége sajtótájékoztatót tartott a tárgyalás után, elmondásuk szerint nem tudtak meg konkrétumokat.

Mostmár nem tartozik a kórháznak Hódmezővásárhely önkormányzata. Az önkormányzat elutalta az utolsó részletet is a 2008-2012 között felhalmozódott tartozásból, ami összesen 318 millió forint volt.

Már csak két megállni tilos tábla van, de nem jók a lámpák. Ma olvasónktól újabb információkat és fotót kaptunk a népkerti megállótól.

Szabó Bálintot az autópálya makói felüljáróján, kihűlve találták meg. Újabb részletek derültek ki a szegedi jogász-politikus rejtélyes eltűnésével kapcsolatban.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatási pályázatot hirdet civil szervezetek részére.

Egy évtized alatt sem változott a helyzet: több mint kétmillió magyar él létminimum alatt, a szociális juttatások érdemben nem emelkedtek 2010 óta.

A kormánypárti Magyar Nemzet arról számolt be, hogy soron kívül oltanák be élelmiszer-áruház raktárosait. A Koronavírus Sajtóközpont ezt a nap folyamán cáfolta.

Kedden megérkezett 550 adag a kínai Sinopharm vakcinából, de még nem tudni, mikor lehet alkalmazni a szert, mert a dokumentáció még mindig nem érkezett meg hozzá. Dömötör Csaba elárulta, mikre lesznek kíváncsiak a mostani nemzeti konzultációban: elmondása szerint az egyik fő kérdés az lesz, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan vagy a járvány végén egy lépésben kell feloldani.

A Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár alsó tagozatos diákok számára olvasóklubot hirdet.

hírösszefoglaló