Ez történt ma – február 12.

Mutatjuk a pénteki nap legfontosabb híreit!

Elfogadták a város 2021. évi költségvetését. Az önkormányzat költségvetésében az idei évben közel 4,6 milliárd Ft összegű beruházás, fejlesztés szerepel. A tavalyi évhez hasonlóan folytatódnak a Területi Operatív Program keretében kiírt és elnyert pályázati forrásokból, valamint a Modern Városok Program keretein belül a kormány által Vásárhelynek megítélt támogatásokból megvalósuló beruházások.

A véleményező ülésen Benkő Zsolt arra kérte Tatár Zoltán jegyzőt, hogy jelentse fel Márki-Zay Pétert, mert meglátása szerint a polgármester is, ráadásul folyamatosan a város rossz hírét kelti, amikor 3 éve Hódmezővásárhely nehéz anyagi helyzetéről beszél.

Benkő Zsolt is kiállt Hódmezővásárhely mellett a költségvetés kisegítésében. Szerinte Hódmezővásárhelynek is járna az az 1,38 milliárd forint, amit karácsonykor a Fideszes vezetésű megyei jogú városok kaptak.

A mai véleményező testületi ülés zárt részében döntöttek az idei városi díjazottakról. A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata közzétette a elismerésben részesülők nevét.

Újabb, ezúttal 46 millió forintos tartozás szakadt Hódmezővásárhelyre. Egy 2011-es szerződésfelmondás miatt perelte be a hódmezővásárhelyi önkormányzatot egy cég. Több évnyi pereskedés után nyertek, két részletben kell kifizetnie a városnak 46 milió forintot Lázár János jogszerűtlen szerződésfelmondása miatt. Az ügynek köze van a közvilágítást kiépítő Elios Zrt-hez, a miniszterelnök vejének korábbi cégéhez.

Cseri Tamás szerint, ha 2022-ben nem marad a jelenlegi kormány, akkor vérgőzös kommunista idők és keretlegények jönnek. Erről a véleményező ülésen beszélt az önkormányzati képviselő.

Országos tisztifőorvos: már Magyarországon is terjed a brit vírusmutáns, ezért is fontos az oltás.

Kormánypárti vezetésű megyei jogú városok is segítséget kérnek a kormányzattól az elmaradt, vagy elvont bevételeik miatt egy kiszivárgott levél szerint. Kaposvár fideszes polgármestere levélben kérte a kormányt, hogy Vásárhelynek se kelljen visszafizetni semmit.

Az utóbbi egy évben az ipari park 37 hektáros bővítése lassan mind befektetőkre talál – számolt be a jó hírről péntek reggel Márki-Zay Péter.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a vád szerint 2020. augusztus 14-én, hamisított bizonylattal, a testvére bankszámlájáról akart készpénzt felvenni az egyik helyi bankfiókban.

Nagy Blanka közigazgatási pert indít az SZTE szenátusi ülésén tapasztaltak miatt. Az egyetem hallgatója, a Momentum korábbi tagja nem csak a szavazást, hanem az azt megelőző történéseket is kifogásolja.

Rangadóval folytatódik szombaton az NB II-es női kézilabda bajnokság: a tabellán második HLKC a negyedik Gyulát fogadja.

hírösszefoglaló