Ez történt ma – február 11.

Íme a nap legfontosabb hírei egy helyen!

Illegális kamerák Hódmezővásárhelyen? Nincsenek a nyilvántartásban, de a rendszer részei.

A nem csökkenő számok Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint akár már a harmadik hullám előjele is lehet, vagy akár az új mutánsnak tudható be. Kormányinfón elhangzott, hogy bevezetik a védettséget igazoló okmányt és májusra 3-4 millió oltott emberrel számolnak hazánkban. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban 26 háziorvos vette át ma az oltóanyagot, a megyében pedig összesen 145 praxis kap belőle.

Szegedi kutatók kapcsolatot találtak a BCG-oltás és a koronavírus-fertőzés között.

A vásárhelyi Fidesz szerint a polgármester gagyi hűtőmágnesekre költi a pénzt. Úgy vélik, ,,ha dolgoznának a képviselők, akkor mindenki tudná a nevüket” és az elérhetőségüket.

Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke levelet írt a Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervével kapcsolatban Orbán Balázs Miniszterhelyettesnek. Gémesi közlése szerint a szövetség semmiféle tájékoztatást nem kapott Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervéről.

Hamarosan kész Tóth Sándor AVIA-jának felújítása. 2020 végén a hódmezővásárhelyi önkormányzat támogatásával megkezdődött a mártírhalált halt Tóth Sándor teherautójának felújítása, mellyel élelmiszer és gyógyszerszállítmányt fuvarozott Aradra.

Interjút közölt a Magyar Narancs Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével. Elsősorban az önkormányzati elvonásokról és a 2022-es ellenzéki összefogásról kérdezték.

A legutóbbi héten házasságkötés nem volt, és szerencsére többen születtek, mint ahányan elhunytak.

Megállapodást kötött a Bocskai a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Gyorsan árad a Tisza, Mindszentnél már nem jár a komp.

Majdnem minden ötödik fiatal orvos lelép Magyarországról: a 40 évesnél fiatalabb magyarországi orvosok több mint 16 százaléka ment külföldre dolgozni 2009 és 2017 között egy új kutatás szerint.

Régészeti leletek a tram-train nyomvonaláról – a Tornyai újabb előadása.

hírösszefoglaló