Ez történt ma – december 27.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg. 6 072 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 467-en vannak lélegeztetőgépen.

Százharminckét egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus ellen a Semmelweis Egyetem Klinikáján szombat délután. Merkely Béla, az egyetem rektora vasárnap az M1 aktuális csatornán azt is elmondta, hogy az oltások teljesen reakciómentesek voltak, még bőrpír sem jelentkezett.

Hódmezővásárhelyen a Rárósi út 110. szám alatt fogják tesztelni január 2-3-án azokat a városban és a környékén dolgozó pedagógusokat, akik december 30-án 12 óráig önkéntesen regisztrálnak koronavírus tesztelésre.

A Hód-Mezőgazda Zrt. a 2020-as évet kis mértékben, de nyereséggel zárta, köszönhetően annak, hogy a 2017-ben, új üzletágként beindított juh ágazatunk erre az évre már Magyarország exportjának közel egyhatodát hozza, és a bárányhizlalásban is egyre jobbak az eredményeik.

Az iparkamara helyi elnöke szerint a tram-train nagy lehetőségeket nyit meg a város előtt, hiszen közvetlen kapcsolatba, mondhatni egy vérkeringésbe kapcsolódunk megyei székhelyünkkel Szegeddel, amivel cégek, beruházások vonzó célpontja is lehet Vásárhely.

Egyre nehezebb előteremteni a finanszírozási hátteret a taoból működő vásárhelyi látványsportágaknak: közel 150 millió forintot kellene még gyűjteniük nyereséges cégektől. A gazdasági környezet és egy friss kormányzati döntés tovább szűkíti az összesen közel 800 gyermeket versenyeztető egyesületek pénzügyi lehetőségeit.