Ez történt ma – december 23.

Íme a szerdai nap eseményei egy helyen!

Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) arra kéri a kormányt, hogy mielőbb intézkedjék az egészségügyi intézmények lejárt tartozásainak kifizetéséről. A vásárhelyi és makói kórháznak november végén 843 milliós tartozásállománya volt, napi négymillió forinttal nőtt múlt hónapban az adóssága.

5 milliós adományt kapott a vásárhelyi-makói kórház: a Lázárné Megyeri Zita, kuratóriumi elnök által vezetett Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány nagy összegű felajánlását a Sürgősségi Betegellátó Osztály fejlesztésére fordíthatja az egészségügyi intézmény.

Karácsony előtt ismét adományt kaptak a Hódmezővásárhelyi Mentőállomás dolgozói. Az áprilisi példát követve Balázs György, és anonim segítői bajai halászlevet, túrós csuszát, és kenyeret vittek a mentőtiszteknek.

Lekapcsolódott a díszkivilágítás Vásárhelyen is. Így hívta fel a figyelmet Hódmezővásárhely és még számos település az országban, hogy az iparűzési adó megfelezésével veszélybe kerülhetnek a közszolgáltatások is.

Ki lesz a jelölt? Ezt a kérdést tette fel Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) makói önkormányzati képviselője tegnapi posztjában, Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókerületével kapcsolatban. Vannak esélyes és kevésbé esélyes jelöltek, persze nem dőlt el, ki indul az ellenzéki oldalon. Sőt, a kormánypárti oldal kapcsán sem mindenki tenne nagy téttel arra, hogy Lázár János lesz az induló.

Az elmúlt 24 órában, a hivatalos adatok szerint 2000 alatt van a napi fertőzöttek száma, de ezt a jelentős csökkenést sajnos nem követi az elhunytak száma Magyarországon. Németországban úgy gondolják, hogy még hetekig tarthat járvány második hullámának erősödése. Adataik nincsenek rá, de valószínűsítik, hogy már észrevétlenül megérkezett a vírus új, Nagy-Britanniában azonosított, erősebben fertőző változata. Gulyás Gergely mondta a legutóbbi Kormányinfón, hogy egészen biztosan lesznek olyan szabályok, nemcsak Magyarországon, hanem Európában mindenütt, hogy bizonyos helyekre csak oltási könyvvel lehet belépni. A pedagógusok december 30-ig jelentkezhetnek szűrésre, 25 oltópont lesz az országban.

Kültéri kiállítással emlékezik az Emlékpont az 1989 decemberi temesvári népfelkelés és a román forradalom egyetlen magyarországi áldozatára, a hódmezővásárhelyi Tóth Sándorra. A sírjánál koszorút helyeztek el a városban és megemlékeztek róla Aradon is.

Mutatjuk, milyen családi események történtek a városban a karácsonyt megelőző héten.

Az eddig veretlen, 9 győzelmet számláló Óbudai Kaszások ellen nyert kedden bajnoki mérkőzést hazai pályán a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s kosárlabda csapata.

hírösszefoglaló