Ez történt ma – december 20.

Íme a nap legfontosabb hírei!

Jövő hét csütörtökön már szenteste, így a mai napon meggyújthatjuk a negyedik adventi gyertyát. Így történt ez a város koszorúján is.

A magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar település elkerülhetetlen csődjét eredményezheti Orbán Viktor mindenféle érdemi egyeztetés nélkül tett bejelentése az iparűzési adó megfelezéséről, írta nyilatkozatában a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). Több polgármester és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is az önkormányzatiság egyfajta fekete napjaként értékelte Orbán Viktor szombati bejelentését az ipartűzési adóval kapcsolatban. A kormány megszorítása miatt Vásárhelyen is lekapcsolják a díszkivilágítást. A tiltakozó önkormányzatok december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolják településeiken a díszkivilágításokat 

A 24 óra alatt koronavírussal fertőzöttek száma csökken, akárcsak a lélegeztetőgépen lévők száma. Azonban továbbra is sok az egy nap alatt elhunyt személyek száma. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szerint a védőoltások nemcsak a járványt, hanem a súlyos szövődményeket és a haláleseteket is megakadályozhatják.  Az országos tisztifőorvos azt kéri, ,,mellőzük a céltalan nézelődést a boltokban”, ugyanis sajnálatosnak tartja, hogy a nagy bevásárlóközpontok zsúfolásig tele vannak.

A Makó-Hódmezővásárhely távolsági buszon tartóztatott fel határsértőket Nagy Sándor, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi zenekarának katonazenésze.

Kályhát és fűkaszát lopott két hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

hírösszefoglaló