Ez történt ma – december 2.

Ezek voltak a szerda legfontosabb hírei!

December 2-án elkezdődött a mintegy 3,8 km hosszú tram-train vonal hódmezővásárhelyi részének tesztelése. Erről tartott sajtótájékoztatót a Kálvin téren Mucsi László projekttanácsadó, valamint Kanda Imre, a projekt főmérnöke.

Lázár János azért jelentette fel Márki-Zay Pétert, mert elmondása szerint kapcsolatba hozta őt a Szeviép és a K-Art cégek csődjével kapcsolatosan. A Szegedi Járásbíróság rágalmazás miatt 400 ezer forintra bírságolta a polgármestert, aki fellebez az ítélet ellen.

Jövő év elején kezdődhet a KFC étterem építése. Januárban kezdődhet meg a Kaszap utcában a KFC étteremhez kapcsolódó ingatlanfejlesztés – értesült lapunk.

4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 225 209 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5142 főre emelkedett – derült ki a ma reggeli adatokból. Az EMMI rendkívüli szünetet rendelt el december 3. és december 12. között a Malom utcai óvodában. A hódmezővásárhelyi és makói COVID-19 fertőzött betegeket ellátó osztályain, a további fertőzések és betegségek megelőzése értekében telefonos tájékoztatást biztosítanak az érintett betegek hozzátartozóinak.

Engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását.

Kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely szerint a kormány megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben adót emeljenek, új adót vessenek ki, és ami mellett jövőre hatályban kell tartaniuk a 2020-ban bevezetett adókedvezményeket is.

Nyitott autóból loptak Vásárhely belvárosában: távcsövet, mobiltelefont és két headset-et vett magához az egyik gyanúsított.

Szerdán kilépett a Fideszből Szájer József. Orbán Viktor miniszterelnök értékelte a kilépését.

A közszolgálati televízió m1 csatornájának kedd esti híradójában olyan gyorsan ment le a Szájer-ügy híre, mint a lemondott európai parlamenti képviselő a brüsszeli ereszcsatornán.

Szájer-ügy: egy-két dolgot nem árt tisztázni az esettel kapcsolatban, politikai háttérjátszmákon, EU-költségvetésen vagy éppen kijárási tilalom megszegésén túl.

Mászófal is épült a Serháztéren: bejárást tartott dr. Márki-Zay Péter polgármester az önkormányzat Serháztéri épületében, ahol Bereczky Bence közösségfejlesztő, az Alföldi Szabadidő Egyesületet elnöke, a Hód Baranta szakosztály vezetője kísérte körbe.

hírösszefoglaló