Ez történt ma – december 15.

Íme a kedd legfontosabb hírei!

15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal lepi meg pedagógusait a vásárhelyi tankerületi központ. Több mint 1200 pedagógust ajándékoznak meg 15 ezer forintos Tesco vásárlási utalvánnyal.

Élelmiszercsomagot kaptak a közmunkások. Több mint százan kaptak karácsonyra 5 ezer forint értékű tartós élelmiszercsomagot ma a Vámház utcai telephelyen.

Hosszú idő óta először valamelyest csökkentek az elmúlt 24 óra hivatalos számai a koronavírus fronton.

Létrejött a Vásárhelyi Retró-gyűjtő. Ez egy Facebook oldal, melynek célja az 1950-90 közötti, tehát főleg a szocializmus időszakának tárgyi emlékeit összegyűjteni.

Márki-Zay Péter polgármester az ATV Start vendége volt. Elmondta, a civilek képviselete a legfontosabb a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára. Beszélt arról is, az ellenzéki előválasztáson elindulva lenne miniszterelnök-jelölt-jelölt.

Az Eötvös tanulója nyerte az országos fodrászversenyt. Dabis Melinda a 20-as évek frizurájának kategóriájában mindenkit maga mögé utasítva első helyezést ért el a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikum által szervezett versenyen.

Közgazdászok szerint Lázár János terve kiiktatná a versenyt, áremelkedés lenne. A Népszavának Dávid Ferenc közgazdász elmondta: jelenleg a magyar láncok gyengébb hatékonysága, logisztikai rendszere, korszerűtlenebb technológiája, a szűkebb beszállítói kör miatt gyakran drágábbak a külföldi láncoknál.

Letették esküjüket az új képviselők Mártélyon. Még novemberben mondott le Apró Zoltán Lajosné és dr. Szöllősi Sándor. Helyettük Kulcsár Renáta és Mészáros István került be a testületbe a tavalyi választási eredmény alapján. Mártélyon az újszülötteknek (és családjuknak) névre szóló tányért, a nagycsaládosoknak és 70 év felettieknek karácsonyi ajándékcsomagot adott az önkormányzat.

Továbbra is jár az iskolabusz a tankerületi iskolákhoz. Csak két iskola jelezte a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak, hogy ők más módon kívánják megoldani a gyerekek szállítását.

Megszavazták a 9. Alaptörvény-módosítást. Belekerült, hogy az anya nő, az apa férfi és az utolsó pillanatban még változtattak a választási törvényen is.

Tisztán elektromos autókat is fognak gyártani Kecskeméten a Mercedesnél. Mintegy 50 milliárd forintos beruházást jelentettek be, karosszériaüzemet is építenek.

Joe Biden az Egyesült Államok új elnöke. Az elektorok minden meglepetés és fennakadás nélkül leadták szavazataikat, 302-232 arányban nyert a Demokrata Párti John Biden.

hírösszefoglaló