Ez történt ma – december 19.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Továbbra is tombol a járvány: elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7 914 főre emelkedett.

Orbán Viktor januártól érvényes, újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. A döntések a hitelvisszafizetést, az iparűzési adót, az állami bértámogatást és a lakásfelújítási programot érintik.

Arról is döntött a kormányzat, hogy nem emelhetik díjaikat az önkormányzatok, továbbá intézményeik és cégeik.

Lázár János egy mai lapinterjúban úgy fogalmazott, az önkormányzatoknak kellene segíteni a járvány miatt szorult helyzetbe ágazatok szereplőit, és nem új adókon, hanem könnyítéseken kelleni törni a fejüket településvezetőknek.

Kétharmadával esett vissza novemberben a hódmezővásárhelyi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2019 azonos időszakához képest. A Kenguru Hotel az ünnepekre bezár, tulajdonosa szerint a túlélésért folytatnak harcot.

Több időpont is megjelent már azzal kapcsolatban, mikor érkezik meg Magyarországra a tram-train. Mi a gyártót kérdeztük meg.

Tizenhat évesen a 14. helyen végzett Wolf Eszter a felnőtt vívó magyar bajnokságon a női tőrözők között.

A tabella második helyén álló ceglédiekkel szemben végig jól tartotta magát a Vásárhelyi Kosársuli Nb I/B-s kosárlabda csapata, egy kosáron múlt a siker a tegnapi találkozón.