Ez történt ma – december 10.

Mutatjuk, mi történt ma Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban!

Közel negyven leendő tiszt, altiszt és legénységi állományú katona kezdte meg alapkiképzését december elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A megyében 339-cel, országosan 5415-tel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Meghalt 171, többségében idős, krónikus beteg.

A kormány elkötelezett abban, hogy mielőbb biztosítsa az oltást. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérte, hogy aki részesülni szeretne az oltásból, az regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Holnaptól viszik a postások a vakcinaregisztrációs lapot az időseknek. A kézbesítés a fővárosban kezdődik, de év végéig várhatóan minden nyugdíjas meg fogja kapni a levelet.

Dr. Dezső Ilona csecsemő- és gyermekszakorvos kapta az idei utolsó negyedév egészségügyi dolgozója díjat, amelyet dr. Márki-Zay Péter polgármester adott át.

Változik a hivatal nyitvatartási ideje. Tájékoztatták a lakosságot, hogy az ünnepek idején módosul a hódmezővásárhelyi hivatal ügyfélfogadási rendje.

Állítkínzás miatt emeltek vádat egy Vásárhelyhez közeli kisvárosban élő férfi ellen. A vádirat szerint embertelen körülmények között tartotta a kutyáját.

Ózonos fertőtlenítéssel segíti a védekezést a Katolikus Karitász Kárpátalján és maszkot, gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt juttat el helyi karitász csoportjai számára Grezsa István miniszteri biztos elmondta: lélegeztőgéppel, segélyadományokkal már eddig is segítséget tudtak adni, most azonban egy világszínvonalú fertőtlenítési módszerrel tudták a Covid-fertőzött intézményeket fertőtleníteni.

Országos bajnok lett NICS-HSÚVC mellúszója, Szilágyi Csaba, a Hód Úszó SE tehetsége, Ugrai Panna pedig épphogy lemaradt a dobogóról.

Szombaton pótolja a Szeghalom ellen elmaradt bajnoki mérkőzését a HLKC NB II-es női kézilabda csapata.

hírösszefoglaló