Ez történt ma – augusztus 14.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

A vásárhelyi Ifjúsági Klubban júliusban történt inzultálás miatt feljelentést tettek a szülők. A megyei rendőr-főkapitányság közölte, hogy az ügyben szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

50 új munkahelyet teremthet Hódmezővásárhelyen az a beruházás, amihez 4 hektáros területet vásárolt az ital- élelmiszer, vegyiáru kis és nagykereskedelmi cég, a Jan-Ker 2001 Kft. az ipari parkban. Közel 2 milliárdos beruházásra készülnek a következő 3 évben a megvásárolt telken. 

A vásárhelyi lakosok 63 százaléka rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Szentesen ennél magasabb, 65 százalékos ez a mutató, Makón viszont alacsonyabb, 58 százalék. A környékben Székkutason rendelkeznek a legkevesebben védettségivel.

A 2024-es tanévkezdéskor induló vásárhelyi honvéd középiskola leendő diákja anyagi ösztönzésre is számíthatnak a magyar államtól. Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka ugyanis a nyíregyházi honvéd kollégium avatásán kijelentette: “nem katonákat akarunk képezni, hanem a katonai életet, a katonai tapasztalatokat kívánjuk átadni”. Kedvcsinálónak bejelentette, a 4,5 tanulmányi átlagot elérő diákok több mint 45 ezer forint tanulmányi ösztöndíjban részesülnek majd.