Ez történt ma – április 6.

Mutatjuk a keddi nap legfontosabb híreit!

Elértük a két és fél millió beoltottat. Holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. Járványügyi intézkedések lesznek, arra kérem önöket, ezeket tartsák be – közölte a miniszterelnök keddi videójában.

Megtartotta szokásos értekezletét a városi Operatív Stáb.

Az önkormányzat már 178 lakónak segített regisztrálni az oltásra. Kedden Márki-Zay Péter is megkapta az első oltását.

Kedd reggelre meghalt 170, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1890 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Keresik 2021 első negyedévének egészségügyi dolgozóját! Ha van kedvence azok között, akikkel egészségügyi ellátása során találkozott, legyen az orvos, nővér, védőnő, beteghordó, bárki, aki egészségügyben dolgozik, kérjük jelölje őt az Egészségügyi Dolgozó díjra.

Az iparkamara azt javasolja, a védettséggel rendelkezők mehessenek étterembe, szállodába. Azt írják: „A védettséggel rendelkező lakosság indítja újra a gazdaságot”.

A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatást.

Csongrád-Csanádban, a fővárosban és még 13 megyében 168 betörést követett el. A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi a betöréseket Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyékben, illetőleg a fővárosban követte el.

hírösszefoglaló