Ez történt ma – április 5.

Íme a hét első napjának legfontosabb hírei!

A Professzorok Batthyány Köre nem tartja jelentős személyiségnek Márki-Zay Pétert. A testület közölte: nem hátráltak ki a kormány mögül Márki-Zay kijelentésével ellentétben, sőt szerintük ,,ez a kormány azt az értékrendet képviseli – magyar, nemzeti, keresztény, konzervatív értékrendet – amit a mi körünk is képvisel.”

Koronavírus: (minimális) csökkenés a számokban.

Reakció az “oltásellenességre”: az ellenzéki pártok közösen buzdítanak oltásra mindenkit. Ezzel elébe szeretnének menni a kormánypártok lejárató kampányának. A videókban nem tesznek különbséget keleti és nyugati vakcinák között.

Már a héten enyhítések jöhetnek. Április 8-ra, azaz csütörtökre elérhetjük a 2,5 millió beoltottat, amit Orbán Viktor jelölt meg.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete megközelítőleg ezer cicát ivartalaníttatott már a városban és környékén. Elsősorban az utcán élő, kolóniás, gazdátlan egyedekre fókuszálnak, ám sok esetben nehéz helyzetben élő, állattartó családoknak is segítenek. Április elsejével újabb ingyenes programot indítottak.

A Körös-Maros Nemzeti Park Tatársánci ősgyep részterületén kibontották sárga szirmaikat a tavaszi héricsek. Ettől nem messze, Székkutas határában is van egy kisebb állomány – közölte a nemzeti park.

Némi meglepetésre talán, de idegenből hozta el a 3 pontot a HFC NB III-as labdarúgó csapata, így folytatja menekülését a kiesés elleni harcban. A győztes gól ráadásul a 92. percben esett.

A legkisebbek biztonságos szabadidő eltöltése és sportolása érdekében újabb két műfüves pályával gazdagodik Hódmezővásárhely. A Magvető és az Oldalkosár utcák után ugyanis a Pálffy utcai óvoda udvarán, illetve az Új-Kishomoki játszótér mellett is ilyen létesítmények épülnek. Ez utóbbinak április 1-jén megtörtént a műszaki átadása, így a gyerekek hamarosan birtokba is vehetik.

hírösszefoglaló