Ez történt ma – április 25.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 96-tal nőtt, így 32 186-ra nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. A kormány közzétette, hogy a december 26. és április 20. közötti időszakban hányan fertőződtek meg, illetve hányan vesztették életüket a második oltás beadása után.

A kórház bővítésére egyedül a vásárhelyi székhelyű Építészmester Zrt. nyújtott be ajánlatot, amely 9 millió forint híján megegyezett az ajánlatkérő által becsült értékkel. A nettó 1 milliárd 590 millió forintról szóló megbízási szerződést ez év március 9-én írták alá a felek, a megállapodásban kiviteli tervek elkészítése, továbbá bontási és építési munkák szerepelnek, a feladatokat 420 nap alatt kell teljesíteni.

130 millió forintot fordít élőhely-rehabilitációra és a vízpótlás érdekében szivattyús hajómalom telepítésére a Kiskunsági Nemzeti Park a mártélyi holtágon. A holtág rehabilitációjára érdekében vélhetően milliárdos nagyságrendű projektet indít az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Már keresik a munka kivitelezőjét.

Eredménytelenül zárult a hódmezővásárhelyi strand kültéri csúszdáinak építésére kiírt közbeszerzés.

Döntetlent játszottak a HVSC férfi vízilabdázói, egy góllal alulmaradt Szeghalmon a HLKC, a HFC labdarúgó csapatának Kozármislenyben megszakadt a győzelmi sorozata.