Ez történt ma – április 11.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 206 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 417 főre emelkedett. 10 484 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 290-en vannak lélegeztetőgépen. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 247-tel nőtt, így 30 197-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Még nem épül az üzem, így a termelés sem kezdődhet meg a bejelentett nyári időszakban a Bodrogi Bau Kft. betonelemgyárában, amihez 4 hektáros telket vásárolt a hódmezővásárhelyi ipari parkban, a fejlesztés felét pedig közpénzből finanszírozhatják. 

Jelentős értékű megbízást nyert el a Fővárosi Vízművek Zrt-től két nyílt közbeszerzésen a vásárhelyi Tornádó International Kft. A társaság 3 új tehergépkocsit gyárt le összesen 133 millió forintért.

Tíz év alatt közel megháromszorozza ingatlanjainak számát Lázár János, ha létrejön az a batidai földügylet, amiről a héten számolt be az Átlátszó. Az Országgyűlésben ő rendelkezik a második legtöbb ingatlannal egy vagyonnyilatkozatokból készült összeállítás alapján.

Továbbra is őrzi hatodik helyét az OB I/B-s férfi vízilabda bajnokságban a HVSC csapata. A vásárhelyi pólósok szombaton hazai pályán arattak győzelmet.

Tizenhárom egyesület közül végzett az élen a NICS-HSÚVC csapata az összesített pontversenyben a szombaton Baján rendezett XIII. EMEL Kupa úszóversenyen.

Elképesztő bravúrsorozatot mutatott be a Hódmezővásárhelyi FC kapusa, Weszelovszky Gábor a mai Dabas-Gyón FC elleni NB III-as labdarúgó bajnoki mérkőzésen. Fejes góllal nyert HFC.