Ez történt ma!

Olvassa el mi történt december 4-én Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban.

Lázár János kormánybiztos szerint az elkövetkező 10 év az utolsó esélyünk arra, hogy Magyarországon létrejöjjön az erős, önellátásra képes mezőgazdaság, a korszerű feldolgozóipar és élelmiszer-termelés. Erről a Portfolio Csoport által szervezett Agrárszektor Konferencia 2020 online rendezvényen beszélt Lázár János.

A COVID által leginkább érintett vállalkozók Vásárhelyen a vendéglátóhelyek, éttermek, kocsmák. Legtöbben nem zártak ugyan be teljesen, de a kiszállítással és elvitellel forgalmuk a töredékére csökkent. Hódmezővásárhely polgármestere facebook oldalán jelentett be segítséget számukra.

Magyarországon akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, mindeközben az Alpokban jelentős havazás várható, akár több méter hó is hullat a hétvégén – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

Egy 2020 decemberi levélben, Fideszes fejléccel, valamint Cseri Tamás és Benkő Zsolt képviselők aláírásával magyarázza el Hódmezővásárhely lakosainak, hogy a magyar kormány megvédi a lakosságot és a vállalkozásokat.A szöveg ugyan pontatlan, hiszen a Véleményező ülés nem ingatlanadót, hanem földadót vezetett be (természetesen a földterület is ingatlan, ez igaz). A képviselők szerint a polgármester, ahogy írják, a semmittevését szerette volna megfizettetni a lakosokkal és a vállalkozásokkal. Szerintük a kormány tiltó rendelkezésének a célja a családok, a lakosság és a vállalkozások védelme.

Az elmúlt években a Tesco Globál Zrt. hódmezővásárhelyi áruháza több alkalommal is támogatta az Önkormányzat jótékonysági akcióit, rendezvényeit. Ez az év sem kivétel, csak egy kicsit más.

HódmezővásárhelysegítségTescovendéglátás