Ez történt ma!

Összeszedtük mi történt december 3-án városunkban, és a nagyvilágban.

Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon csütörtökön.

Több mint 2 éve végeznek rendszeresen állagmegóvó és kisebb felújítási munkálatokat a hódmezővásárhelyi zsinagóga épületével. 2018-ban az önkormányzat a függőeresz csatornáinak vízgyűjtő üstjének tisztítását végezték el, és kiépítették a galambok elleni védelmet. Ez év őszén az akkor megkezdett karbantartási munkálatok folytatódtak a látványosabb homlokzati helyreállító munkálatokkal.

Bán Sándorné Görbe Anna 2020. november 19-én, életének 70. évében türelemmel viselt hosszú betegséget követően elhunyt. A Klauzál utcai iskola volt testnevelőjének, majd igazgatójának urnáját a Dilinka temetőben szűk családi körben helyezték örök nyugalomra.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, aki éveken keresztül bántalmazta feleségét, sok esetben három, közösen nevelt gyermekük szeme láttára – közölte az ügyészség.

17 egyesület 248 versenyzője áll rajtkőre holnaptól vasárnapig a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában a delfin-cápa-gyermek korosztálynak rendezett regionális úszó országos bajnokságon.

HódmezővásárhelyMagyarországszabályoktemetészsinagóga