Ez történt ma!

Összeszedtük a hódmezővásárhelyi történéseket november 27-én.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a november 25-i adatok alapján a Hódmezővásárhelyen fenntartott intézményei vonatkozásában 34 fő igazolt pozitív fertőzött dolgozóról és 15 fő tanulóról tudnak.

464 fővel nőtt a Csongrád-Csanád megyei fertőzöttek száma. Országosan 6.393 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 135 beteg. A hivatalos tájékoztatás szerint így 198.440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 4.364-re. A gyógyultak száma 52.126 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 141.950 fő. Az aktív fertőzöttek 21%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 647-en vannak lélegeztetőgépen

A tegnapi napon a Kúria a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által Márki-Zay Péter polgármester ellen indított személyiségi jogi perben a Szegedi Törvényszék ítéletét részben megváltoztatta, meghagyta ugyanakkor az elégtétel adását és a 800 ezer forintos sérelemdíj fizetését.

Az mfor.hu információi szerint Lázár János nem dohányzók védelme érdekében meghozott javaslatai a kormány döntésére várnak. Lázár János célja továbbra is az, hogy 2030-2035-re megcélozza a füstmentes Magyarország elérését, vagyis azt, hogy a felnőttek kevesebb, mint 5%-a dohányozzon – írta a portál. Ez nem is lenne lehetetlen célkitűzés: más uniós államok, például Finnország is ezt tűzte zászlajára.

Túlnyomóan borult, párás időre van kilátás, csak szombat késő délutántól, estétől kezd el északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni a felhőzet. Szitálás, a fagyos tájakon ónos szitálás előfordulhat, a hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat. Hajnaltól aztán elszórtan, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység és az Észak-, Északkelet-Alföld tágabb térségében fordulhat elő hószállingózás, havazás, átmeneti havas eső, főként délebbre gyenge eső is lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

HódmezővásárhelyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)vírus