Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma Hódmezővásárhelyen és környékén július 5-én.

Hiába próbálkozik, nem engedik be édesapjához, Szalkai Lászlóhoz a lányát. A kedvenc ételét vitte volna neki vasárnap, de az ajtónál tovább nem mehetett. Édesapja ki szeretett volna lépni a lányához, ezt azonban megtiltották neki. Végül az ablakon keresztül nézhették egymást, ahogy a 80 éves Laci bácsi elfogyasztja a pacalt.

A javítási munkálatokat követően szombaton délután ismét birtokba vehették a gyerekek a Hódi Pál utcai mélygarázs fölött található játszótér mászófalát. A mintegy 300 fogást az elmúlt hetekben leszerelték, megjavították, majd egy részüket visszahelyezték a közösségfejlesztők, így rögtön versenyezni is lehetett rajta, de a függőleges menetelés helyett vízszintesen kellett egyik kiállástól a másikig eljutni. A létesítmény újra avatására Horgas Péter, a 2017-es Ninja Warrior egyik döntőse is ellátogatott, aki bemutatóval kedveskedett az érdeklődőknek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a hódmezővásárhelyi elkövetőnek az ügyében, akivel szemben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Akár 100 %-ot is emelkedhettek az építőanyag árak az elmúlt pár hónapban. A fa- és vasanyagnak napi díjazása van, amit már olykor a kereskedők sem tudnak követni. Az elszállt árak a cégek mellett az éppen építkező magánszemélyeket is rendkívül terheli. Az emelkedésben a vírushelyzet mellett az amerikai és kínai beszerzők hatalmas felvásárlása is okozza. Orbán Viktor Miniszterelnök bejelentése szerint a kormány októbertől kiviteli korlátozást rendelt el építőipari termékekre, továbbá az áremelkedések megfékezéséért néhány építőanyag esetében extraprofitadót fog bevezetni.

bűncselekményépítőiparez történt maKovács-Küry Időskorúak Otthonamászófal