Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma Hódmezővásárhelyen és környékén július 1-én.

Harmincöt éve termeszt dinnyét Pap Róbert és családja. A sárgadinnye már egy hete a piacon van, a görögdinnyét pedig most vasárnap szedik le. A dinnyével sok munka van addig, míg a vevő asztalára kerül. A finom gyümölcs kilója idén olcsóbb lesz, mint tavaly, és a hideg tavasz miatt nagyon gyorsan le fog érni a termés.

Amint az köztudott, több mint 20 éve megoldatlan probléma a külső Rárósi út állapota, ami naponta keseríti meg az ott élők, illetve az arra közlekedők életét. Az önkormányzat tavalyelőtt már közel 300 m3 mart aszfalt szétterítésével igyekezett ideiglenesen járhatóvá tenni az utat, majd ezt a munkát 2020-ban 150 m3 kijuttatásával megismételte.

A Semmelweis-nap tiszteletére több, egészségüggyel kapcsolatos kitüntetést is átadtak ma a Városháza Dísztermében. Az elismeréseket több évtizedes szolgálatért kapták, a vásárhelyi ifjú tehetségek pedig több éves kimagasló iskolai-, és versenyeredményeikért, valamint közösségi munkájukért.

A szakképzés jelene és jövője volt a témája a Hódmezővásárhelyi Foglakoztatási Paktum tematikus rendezvényének, amit a városháza dísztermében tartottak. A meghívott szakértők a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet problémáiról és azok megoldásairól is beszéltek. Elhangzott, hogy a képzések struktúrájának megváltoztatásával, az igénybe vehető anyagi támogatásokkal és ösztöndíjakkal motiválják majd az új rendszerben a diákokat.

ez történt ma