Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt Hódmezővásárhelyen és környékén május 20-án.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a vásárhelyi nővel szemben, aki édesanyja és gyermeke sérelmére is követett el bűncselekményt, írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Május végéig látogatható Horváthné Kriczki Zita gravírozott üvegtárgyainak kiállítása a BFMK-ban. A kiállításokra csak védettségi igazolvány felmutatásával válthatnak belépőjegyet az érdeklődők. A vonatkozó kormányrendelet előírásai alapján kiskorúak korlátozás nélkül térhetnek be a múzeumokba, de fontos, hogy kísérőjüknek igazolnia szükséges a koronavírus elleni oltottságot vagy védettséget.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy nincs akadálya annak, hogy azok is beoltsák magukat 3 hónappal fertőzöttségük után, akiknek erre nem volt módjuk eddig. Elmondta azt is, hogy amikor megszüntetik a veszélyhelyzetet, a kivezető törvényben eldöntik, a rendkívüli jogrend alatt hozott mely szabályok és meddig maradnak hatályban.

A Szegedi Törvényszék csupán három sajtóorgánum munkatársait engedte be Lázár János és Márki-Zay Péter között zajló rágalmazási eljárás másodfokú tárgyalására. Indokolásuk jogszerű volt, a tárgyalóterem kapacitására hivatkoztak, ezért tudták csak korlátozott számban beengedni a sajtó képviselőit. Ám a jogos intézkedés mögött mégis számos kérdés felmerül, és ez messze nem méltatlankodás, hanem csak kérdésfeltevés a járványügyek mentén.

BFMKigazolványKiállításLázár JánosMárki-Zay Pétertárgyalás