Ez történt ma!

Összeszedtünk a november 18-i történéseket.

A Hódpressen és más országos orgánumon is vezető hírként jelent meg, miszerint a kormány meghosszabbította a veszélyhelyzettel összefüggően hozott rendelkezéseket, így a bevezetett szigorítások egészen február 8-ig érvényben maradnak. A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre kiadott egy nyilatkozatot, miszerint az Index és a HVG alaptalanul rémhírt terjesztett és szándékosan hazugságot állított. A Hódpress szerint a két orgánum részéről ez nem történt meg, ők helyesen értelmezték a tegnap megjelent Magyar Közlönyt. Ettől a jogszabály elképzelhető, hogy nem a kormány szándéka szerint lett megszövegezve, de ez már nem a sajtó hibája.

A 2021. januárjában induló Családok otthonfelújítási támogatása napelemes beruházásokra is igényelhető! Annak a családnak, aki ilyen célú beruházást szeretne megvalósítani, a Zöld Pont Iroda már tud INGYENES segítséget nyújtani a megfelelő szakemberek megtalálásához.

4 290 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 156 949 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3 380 főre emelkedett.

Elhunyt Benkő László. A legendás banda legendás tagja 77 éves volt, hosszú ideje súlyos betegségben szenvedett. Halálával valószínűleg befejeződik az Omega 1962 óta tartó páratlan története.

Témájában a karácsonyhoz kapcsolódó meséket várnak az általános iskolás gyerekektől, a középiskolásoktól pedig ugyanilyen témájú novellákat. Egy pályázó egy alkotással nevezhet, olvasható Dr. Kis Andrea alpolgármester és a Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálatának felhívásában.

ez történt maHódmezővásárhely