Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt május 9-én Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban.

98-90-re megnyerte idegenben a Békés elleni párharc első mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli az NBI/B. Zöld csoportjának 7. helyéért folytatott párharcban. A visszavágóra pénteken kerül sor a Hódtói Sportcsarnokban.

Május 10-től a felsőtagozatok és középiskolák is visszatérnek a jelenléti oktatáshoz. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteken elmondta: az egyetemeken hétfőtől a rektorok döntenek arról, hogyan zajlanak majd a vizsgák és a gyakorlati képzések. Egy, vagy többször egynapos osztálykirándulásokat lehet tartani, de ott aludni nem lehet. Május 25-e után ballagásokat, tanévzárókat is lehet majd tartani, erről szabályozásokat hoznak majd.

Vásárhelyen lesz a diákolimpiai tájékozódási futás országos döntője. Május közepén az ország legjobb, ifjú tájfutói csapnak össze Hódmezővásárhelyen és Sándorfalván.A versenyt a Dél-Alföld Sportjáért Alapítvány és Hód-Mentor SE szervezi.

Már Fideszes polgármesterek is az ingyenes parkolás eltörlése mellett kardoskodnak. Cser-Palkovics András (Székesfehérvár) és Szita Károly (Kaposvár) legalábbis ezt szeretné. A tavaly novemberben (újra) bevezetett intézkedés több polgármester szerint már szükségtelen. Egyesek szerint ez csak a városok sanyargatására jó már, de maguk az autósok is inkább fizetnének a parkolásért a nagyobb városokban, mert káoszos a parkolás.

ez történt maFidesziskolaparkolásszünetVásárhelyi Kosársuli