Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma , április 26-án, Hódmezővásárhelyen és környékén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kapcsolattartója hétfő délután 15 órakor még nem tudott arról, hogy ne lenne folytatása, egész pontosan, hogy a kormány a Bethlen Gábor Református Gimnázium, valamint a Németh László Gimnázium bővítési, fejlesztési munkálatainak támogatásának megvonásáról döntött volna a Modern Városok Program keretein belül, ahogy az egyes sajtóorgánumokban megjelent. A város minden vállalását szabályszerűen teljesítette a megadott határidőkig, mondta Márki-Zay Péter.

Ma ismét összeült az Operatív Stáb Hódmezővásárhelyen. Kiderült, hogy csökkent a hatósági karanténban lévő vásárhelyi lakosok száma, múlt héten 204-en voltak házi karanténban. A rendőrség 10 büntetést, 6 szabálysértési eljárást és 8 figyelmeztetést eszközölt, a számok csökkenését egyértelműen a kijárási korlátozás kitolásának tudják be. Nagy erőkkel segítik a közlekedést az általános iskolák környékén, illetve a teraszok nyitása is fokozott jelenlétet kíván tőlük – hétvégén garázdaság miatt kellett eljárniuk egy esetben.

Karikó Katalin pontosította a kormány védőoltások szerinti védettségi táblázatát. A magyar kutató szerint ugyanis fontos adatok hiányoznak a kormány által korábban közzétett táblázatból, amik azért árnyalják azt a képet, hogy melyik vakcina mennyire hatékony.

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Hódmezővásárhely térségében, szerdán, tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár.

Bethlen Gábor Református GimnáziumfejlesztésKarikó Katalinoltásoperatív stáb