Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma Hódmezővásárhelyen és környékén.

Április 12-én módosította kérelmét a nagy vihart kavart közterület-használati díjjal kapcsolatban a kivitelező. Eredetileg 1 év időtartamra szerette volna használni a Hunyadi utca egy részét, de a módosított kérelemben már nem ilyen hosszú ideig szeretné.

Hétfőtől elérhetők a felsőoktatási ügyintézési funkciók az E-felvételiben, a felvi.hu honlapon – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A felsőoktatásba jelentkezőknek lehetőségük van adataik ellenőrzésére, módosítására, az esetleg még hiányzó dokumentumaik pótlására, illetve – egyetlen alkalommal – eredeti jelentkezési sorrendjük megváltoztatására.

Az országos hírek szerint lassan eléri a koronavírus ellen beoltott emberek száma a 3,5 milliót. Ekkor újabb enyhítések várhatóak Magyarországon. Hódmezővásárhelyen korábban hetente 50-60 ember kapott vakcinát, mert ennyi oltóanyagot kaptak a háziorvosok, azóta ez a szám csökkent. Most az orvosoknak azzal is szembe kell nézni, hogy az oltásra jelentkezőknek nem mindegy, melyik vakcinától kapják a védelmet. 

A polgármesteri hivatal 4 munkatársa is érintett lett COVID-fertőzésben, ezért arra kérnek mindenkit, hogy csak halaszthatatlan esetben kérjenek személyes időpontot az ügyfélszolgálaton, a 62/ 530 110-es telefonszámon. Aki teheti telefonon, email-ben vagy ügyfélkapun keresztül intézze ügyeit. Az ezzel kapcsolatos információkat itt találják.

Lassan minden olyan utcában megújul a közvilágítás, ahol a tavalyi felmérésünk alkalmával a szabványok alatti megvilágítást találtunk – közölte hétfőn reggel a polgármester. Az elmúlt napokban cserélték magasabb fényerőre a LED-fényforrásokat az alábbi utcákban: Síp utca, Makói út, Széchenyi utca, Csillag utca érintett szakaszai.

covidegyetemez történt makórházközvilágításMárki-Zay Péter