Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt március 22-én Hódmezővásárhelyen és környékén.

Ahogyan a kormány, úgy a város is meghosszabbít minden eddigi intézkedést további egy héttel. Az Operatív Stáb mai ülésén a következők hangzottak el: Múlt héten szerdán 272 vásárhelyi lakos volt hatósági karanténban, mára ez a szám 427 főre emelkedett. A vásárhelyi rendőrök 27 helyszíni bírságot, 6 feljelentést és 6 figyelmeztetést róttak ki az elmúlt héten a kijárási tilalom megszegése miatt, illetve a maszkhasználat hiánya miatt.

Teljes szélességében megújul a Gonda József utca. A tram-train kivitelezője vállalta, hogy teljes szélességben leaszfaltozza a Gonda József utcát is, mivel a 2 évig tartó forgalomterelés miatt az út felülete nagyon elhasználódott. A lakossági forgalom, az itt üzemelő óvoda miatt is itt bonyolódott.

Minden év március 22-én világszerte a víz napját ünnepeljük. Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A Hódmezővásárhelytől nagyjából 6 kilométerre fekvő mártélyi holtág is jelentős szerepet tölt be a környék élővilágának és klímájának megőrzésében. Amellett, hogy az állatfajok számára is élőhelyet biztosít a több mint 2000 hektáros tájvédelmi körzet, hőmérséklet kiegyenlítő hatásai is vannak a nagy vízfelületnek.

Most Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt (?) az ellenzéki oldalon. Ezt a Závecz Research kutatása hozta ki. A felsorolt miniszterelnök-jelöltek közül még nem mindegyik jelentette be indulását. 

ez történt ma