Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban március 20-án.

Márciusban emelkedik a napsütéses órák száma, ez maga után hozzá, hogy megkezdhetjük a kerti munkákat. Sipos József növényorvos azt tanácsolja, hogy ebben a hónapban a hidegtűrő zöldségeket ültessük el. Aki palántát nevel, az fokozatosan hozzászoktathatja a külső környezethez a növényt.

Maruzsa Zoltán köznevelését felelős államtitkár csütörtön arról beszélt, húsvét utáni nyitásra készülnek az általános iskolákkal és az óvodákkal. Kásler Miklós még szerdán a parlamentben azt mondta, a kormány nem tervezi soron kívül beoltani a tanárokat. Ez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint vagy azt jelenti, hogy az iskolák nem nyitnak ki a teljes átoltottságig, vagy azt, hogy a kormány magasan tesz az oktatási intézményekben dolgozók egészséghez fűződő jogára.

Nagyistók Balázs szerint Hódmezővásárhely visszafelé fejlődik, Márki-Zay Péter sok embert megtévesztett és ha 2022-ben nyer az ellenzék, akkor mindenféleképpen Gyurcsány Ferenc lesz a győztes. Ezt a Pesti TV -ben mondta a vásárhelyi fidelitásos.

1894. március 20-án, 92 évesen, Torinóban hunyt el Kossuth Lajos, a reformkor, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egyik legjelentősebb, történelmi szereplője, aki ebben az időszakban volt Magyarország pénzügyminisztere, az Országos Honvédelmi Bizottmány elnöke, majd kormányzó. Róla emlékeztek meg országosan a Kossuth Körök a mai napon.

ez történt ma