Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban március 18-án.

Gulyás Gergely miniszter szerint már csak hetekben kell számolni azt az időt, hogy a bevezetett szigorítások eredményre vezessenek. De most még nincs itt a lazítások ideje. A kormány, hogy függően vagy függetlenül a nyitásról szóló nemzeti konzultációtól, nem tudni, de szakaszos, többlépcsős újranyitásban gondolkodik.

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a Hódtó utca, a Liszt Ferenc utca és a Németh László utca közötti szakaszon, 2021 március 19 – 25 közötti időszakban, gázvezeték javítási munkálatai miatt teljes egészében lezárásra kerül – a biztonságos munkavégzés érdekében.

Azok a szülők vihetik óvodai felügyeletre gyermekeiket, ahol a munka vagy a védekezésben való részvétel miatt nem lehetséges és nem megoldható az otthonról történő munkavégzés. Hódmezővásárhelyen az önkormányzati fenntartású óvodák tekintetében arányaiban az országos átlagnál jóval több szülő kényszerül erre.

Idén április 4-5-én ünnepeljük a Húsvétot, az ünnepi asztal pedig ilyenkor nem teljes a hagyományos sóban pácolt sonka nélkül. A vásárhelyi húsboltokban már megjelentek a húsvéti áruk, köztük a bükkfán füstölt combsonka, a csülök, vagy a különlegesebb ízeket kedvelőknek a bélszín. A hentesüzletekben a vásárlók szinte a tavalyi árakkal találkozhatnak, 2500-3000 Ft/kg áron juthatnak hozzá a sonkához.

ez történt ma