Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt március 10-én Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban.

Ma bejött a városba a tram-train. Az Ady Endre utcán, az Andrássy úton, és a Szőnyi utcán is elhaladt. Lépésben.

A héten már a gyógyszertárakban is elérhető a Favipiravir nevű koronavírus elleni gyógyszer. A készítmény szigorúan vényköteles, a háziorvosok csak igazolt, középsúlyos tünetekkel küzdő fertőzöttek számára írhatják fel. A gyógyszertárakban egy nyilatkozat kitöltésére is szükség van, ugyanis a Favipiravirt eredetileg nem a covid gyógyítására fejlesztették ki, a kórházi használat során derült ki, hogy erre is alkalmas.

Minden tizedik gyermek édesapa nélkül kezdi meg életét. Az országban egyedülálló babamama kelengyecsomagok szétosztására került sor a Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével ma Hódmezővásárhelyen is. Az eseményen Dr. Kis Andrea alpolgármester azt hangsúlyozta ki, hogy egy városnak kötelessége odafigyelni azokra a kiszolgáltatott édesanyákra is, akik egyedül nevelik gyermeküket. Ők is családnak számítanak.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a HMSZ Zrt., mint közlekedésszervező tájékoztatta Hódmezővásárhely lakosait, hogy 2021. március 12-e péntek 00.00 -tól kényszerkijelölés keretében a Volánbusz Zrt-t jelölte ki a helyi autóbuszos tömegközlekedés közfeladatának szolgáltatójaként.

ez történt ma