Ez történt ma!

Nézzük milyen fontos történések voltak november 11-én Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban.

Bevezetésük előtt másfél órával jelentek meg a Magyar Közlönyben a szerdán nulla órától életbelépő intézkedések, amik december 11-ig érvényesek. Itt nézheti meg az összeset!

Szegeden általános a maszkviselési kötelezettség, Hódmezővásárhelyen nem mindenütt. Mutatjuk, hol, és milyen szabályok mellett.

Mától kötelező a polgármesterek által meghatározott közterületeken a maszk viselése a 10.000 főnél nagyobb településeken. Mint arról beszámoltunk, Szegeden mindenhol fel kell venni, Hódmezővásárhelyen csak néhány helyen kell megtennünk ugyanezt. Nézzük a környező településeken mi a helyzet.

Boldogkői Zsolt virológus, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének vezető egyetemi tanára interjút adott a Szeged Televíziónak, amelyben arról beszélt, vajon időben jöttek-e, és elégségesek-e az új korlátozó intézkedések.

Ma 3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett.

A járványügyi helyzet miatt szerdától általános maszkhordási kötelezettség lépett életbe a MÁV-csoportnál: a járműveken, a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain, illetve megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

HódmezővásárhelyközterületmaszkMÁVSzeged