Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt február 2-án Hódmezővásárhelyen, és a nagyvilágban.

Lázár János ingatlanvagyona 34-ről 33-ra csökkent: vásárolt egy 16 hektáros szántót Földeákon és kettőtől megvált. Fele részben volt az övé egy szegedi lakás és egy garázs – ezeket eladták. 2012-es évjáratú Land Roveréhez lízingelt egy 2019-es gyártmányút, valamint megvan a 2019-ben vásárolt Mini Cooper Cabriója is.

Munkamegbeszélésen vett ma részt dr. Márki-Zay Péter polgármester, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A találkozón részt vett Szatmári Imre tű. dandártábornok, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Krám István tű. alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője és Kovács Ferenc tű. százados, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság megbízott tűzoltóparancsnoka, aki megbízását nemrégiben kapta meg a vásárhelyi létesítmény vezetésére.

A tram-train beruházáshoz köthető közúti, vasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatait bővíteni kellett, és a határidő meghosszabbításra is elment közel 300 millió forint.

A Vásárhely Jövőjéért Egyesület újra ingyenes ruhaosztást szervez a Zrínyi utca 48. alatt (régi MINO cipőbolt).Várják azokat a rászorulókat, akik szívesen fogadják el jó emberek felnőtt és gyermekruha adományait. Kérik, – az egészségünk védelmében, – a helyiségben egyszerre 3 érdeklődő tartózkodjon, maszkot viseljenek és tartsanak egymástól távolságot és használják a kézfertőtlenítőt.

Idén is megtartották a hagyományos medveárnyék-észlelést a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A borult, hűvös időben a medve nem látta meg az árnyékát: a népi időjóslás tapasztalatai szerint ez arra utal, hogy a tél már nem tart sokáig és hamarosan beköszönt a tavaszias időjárás.

ez történt ma