Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma Hódmezővásárhelyen, és a nagyvilágban.

Az elmúlt hetekben, de mondhatni hónapokban nagy vihart kavartak Gyopáros Alpárnak, a Modern Városok Program kormánybiztosának, elsősorban az ellenzéki városokra tett kijelentései, miszerint nem tudják kihasználni a programokban rejlő lehetőségeket. Ezt elmondta Szegeddel és Hódmezővásárhellyel kapcsolatban is. Márki-Zay Péterrel kapcsolatban már azt is kijelentette, hogy „finoman szólva sem együttműködő”. Ezt a polgármester híváslistákkal, elküldött sms-ekkel cáfolta. Ezúttal Barák Anitával, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetőjével és Molnárné Kőfalvi Ágnessel, a Városfejlesztési és Építészeti Csoport munkatársával beszélgettünk a Modern Városok Program önkormányzati hatáskörébe tartozó programelemekről.

Az ismert fotós, Hegyi Endre örökítette meg az elmúlt héten, hogy máris repedések vannak a tram-train bizonyos részein. Pedig még nemhogy a személyszállítás, de a próbajáratok sem indultak el a városban.

Aktív tábla, korszerű bútorok és új szerverek a hódmezővásárhelyi Eötvös József Technikumban. A szakképzési centrum finanszírozásában több mint 17 milliós beruházás valósult meg az intézményben. Megújultak a közösségi terek bútorzatai, több terembe került korszerű elektronikus tábla és a járványhelyzet feloldása után új hangosításnak is örülhetnek majd a diákok, mivel nagyteljesítményű hangszórókat is vásárolt az Eötvös a fejlesztés keretében. Az intézményvezető úgy fogalmazott, a diákok régi vágya vált most valóra.

Lázár János hosszú interjút adott a 24.hu- nak. Mint kiderült azt tervezi, hogy 2022-ben egyéniben indul a Hódmezővásárhely-Makó választókerületben.

ez történt ma