Ez történt ma!

Itt olvashatja, hogy mi történt városunkban és az országban november 6-án.

Sajnos az elmúlt napokban megszokhattuk, hogy újabb rekordok dőlnek meg a napi koronavírus számokat illetően, most sincs ez másként. Közel van a 100.000 fő azonosított fertőzött.

November 5-én lakossági fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. A fórum témája Hódmezővásárhely tömegközlekedése volt. Az ismét kihirdetett rendkívüli állapot ráadásul új megoldásokat is követel a várostól is, amelynek az állandó és hosszútávú célja az, hogy a helyi tömegközlekedés fenntartása ne kerüljön többe, mint a jelenlegi ritkán és sokszor üresen közlekedő járatok.

A magyar kormány keddi döntése értelmében Hódmezővásárhelyen is ingyenessé vált a parkolás. Nem csak az utcákon, de a parkolóházakban sem kell díjat fizetnie az autósoknak. A rendelet már érezteti is a hatását, hiszen vásárhely belvárosában az elmúlt napokban már szinte lehetetlen volt parkolóhelyet találni.

Volánbusz Zrt. oldalán jelent meg a hír, miszerint november 9-étől (hétfőtől) visszavonásig a járványügyi helyzetre való tekintettel Hódmezővásárhelyen a reggeli és délutáni csúcsidőszakban mentesítő helyi járatok közlekednek a zsúfoltság elkerülése érdekében.

A 444.hu írt arról, hogy a Szegedi Tudományegyetem levelet küldött a hallgatóinak, amiben arra kérik őket, hogy jelentkezzenek önként az Országos Mentőszolgálatnál, és segítsenek a tesztelésben.

ez történt maHódmezővásárhelySzeged