Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma, január 19-én Hódmezővásárhelyen, és a nagyvilágban.

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) átalakulása és a tervezett fejlesztések az egész régió számára meghatározóak lehetnek, a modellváltás azonban nem eldöntött tény – jelentette ki Rovó László rektor kedden a Tisza-parti városban.

Az adóhatóság adatai szerint 2019-ben a bruttó 295 ezer forintos átlagos havi munkaviszonyból származó jövedelem nettó havi 200 ezer forintot jelentett. Településtípusonként ettől jelentős eltérést mértek, Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a havi nettó kereset – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is – közölte a kulturális szakember.

Hosszú hetek óta egyedül, a tanítványok társaságát mellőzve jógázik Heinrich Éva stúdiójában. A mozdulatsorokat követői – a modern technika segítségével- a saját otthonaikban gyakorolhatják. Az oktató szerint a lelkesedés nemhogy alábbhagyott volna, egyre többen tették le voksukat a jóga mellett.

Legalább bruttó 335 700 forint az Aldi áruházlánc üzleteiben 8 órában dolgozó munkavállalók kezdő bére , míg az elérhető legmagasabb bér bruttó 465 100 forint. 

ez történt ma