Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma Hódmezővásárhelyen, és a nagyvilágban.

Dr. Lőrincz M. Ákos orvos pénteken kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Úgy döntött, a következő napokban közérthető módon írja le, mi megy végbe a szervezetében. Dr. Lőrincz M. Ákos, aki a fejleményekről először Facebook oldalán számolt be, majd egy Koronás Mesék nevű oldalra váltott. Ákos egyébként a Fejér Megyei Szent György Kórház kardiológia osztályának belgyógyásza, ám jelenleg, természetesen a járvány miatt, az intenzív osztályon dolgozik, emellett a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének adjunktusa, kutatási területe többek között az immunrendszer és kórokozók interakciója.

Egyáltalán nem számol kiemelten a kormány által közzétett oltási rend az oktatásban dolgozókkal. Azaz az oktatásban dolgozók akkor jutnak vakcinához, amikor amúgy is rájuk kerülne a sor, a kormányzat nem kezeli őket kiemelten veszélyeztetett területen dolgozóknak – hívja fel a figyelmet nyílt levelében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Levelüket Orbán Viktor miniszterelnöknek, Kásler Miklósnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjének, Palkovics Lászlónak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetőjének és Maruzsa Zsoltán közneveléséért felelős államtitkárnak címezték.

Ausztria heti 60 ezer adag koronavírus elleni oltóanyaggal számol januárban – adta hírül az osztrák Kurier című napilap vasárnap. Az idős- és az ápolási otthonokban országszerte január 12-én kezdődnek az oltások a BioNTech-Pfizer vakcina megnövelt, immár heti 60 ezres adagjával.

Január 4-én indul az elektromos kerékpár pályázat következő szakasza. 9 órától nyit a Zöld Pont Iroda, és online január 8-ig lehet a pályázatokat benyújtani.

A magyar rendőrök ezúttal egy, az olasz hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyen. Egy román állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre 2021. január 2-án 22 óra 20 perckor egy olasz honosságú BMW 346L típusú személyautóval a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a jármű szerepel a körözési rendszerben, azt az olasz hatóságok keresik.

BMWHódmezővásárhelxoltásorvospedagógusrendőrségSzegedvakcina