Ez történt ma!

Összeszedtük mi történt 2021.január 1-én városunkban, és a nagyvilágban.

Szegeden született meg Csongrád-Csanád megye idei első új lakója. Sem Hódmezővásárhelyen, sem Szentesen nem volt újévi gyermekáldás – írta meg a Délmagyar. Éjjel fél egy után öt perccel született meg az első szegedi baba.

A rendőröknek többször kellett intézkedniük az éjszaka folyamán – adtak tájékoztatást honlapjukon. Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt az országban összesen 13 esetben indult eljárás.

Az év utolsó napján 125 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 29 tűzesetnél és 58 műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. A szigorítások miatt sokkal kevesebb tüzet okoztak a tűzijátékok, összesen kilenc ilyen volt: vidéken családi házak teteje, budapesten pedig társasházak erkélye égett – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Pénteken, illetve éjszaka általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Kezdetben főleg északnyugaton, éjjel több helyen számítani lehet párásságra, ködfoltokra. Néhol előfordulhat gyenge eső, szitálás, hajnalig a hegyekben esetleg hószállingózás, elvétve ónos szitálás.

Száz embert, köztük hét kiskorút kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor. 2020 utolsó napján 3050 esetük volt a mentőknek. Ebből a fővárosi feladatszám 879 volt – közölte Győrfi Pál pénteken az MTI-vel.

A hagyományos újévi fogadkozások helyett „most tegyünk egyetlen komoly elhatározást”: azt, hogy 2021-ben hálásak leszünk „az életekért, amiket megmenthettünk” és az „egymást segítő megható pillanatokért” – mondta Áder János köztársasági elnök újévi köszöntő beszédében.

Áder Jánosbabaez történt maHódmezővásárhely